MINIKRITIKA | Colleen Sell: Egy csésze vigasz karácsonyra (Egy csésze vigasz #6)

Ennek ​a lelkesítő gyűjteménynek a darabjai örömteli emlékeztetők arra, hogy miről is szólnak az ünnepek. A hétköznapi emberek által írt elbeszélések a karácsony igazi értelmét világítják meg. Ön és családja remekül szórakoznak majd a könyvben szereplő vidám és felemelő történeteken, melyek az ünnep bensőséges hangulatát közvetítik. A tartalomból: Négy szegény gyerek története, akik hónapokig gereblyéznek, havat lapátolnak és kisgyerekekre vigyáznak, hogy keményen dolgozó apjukat ajándékkal lepjék meg. Egy elvált, elszegényedett apa órákig küzd azért, hogy a használt játék teherautót újjá varázsolja a fia kedvéért. A hatéves házasság alatt a férj soha nem találja a tökéletes ajándékot a feleségének… de az asszony nem szól semmit, hiszen párja így is maga a tökéletes férj. Egy bevásárlóközpontban megjelenő Télapó ismeri a jelnyelvet, és ezzel örömet okoz egy hatéves siket kisfiúnak. A karácsony a legalkalmasabb időszak, hogy az Egy csésze vigasz karácsonyra szívet melengető történeteit olvassa!



2004-ben a bátyámmal (akkor ő 13 éves volt, én 8) a belvárosban álltunk karácsony előtti nap, és gondolkoztunk, hogy mit vegyünk anyukámnak. Láttunk már a polcán más könyvet az Egy csésze vigasz sorozatból, így a könyvesboltba betérve ezt választottuk, aminek nagyon örült anya, majd a könyv továbbvándorolt a nagymamámhoz, aki szintén elolvasta és nagyon szerette. Engem annyira még nem izgatott egy könyv, aminek csak egy csésze van a borítóján, gondoltam, ez ilyen felnőtt dolog.
Nos, 12 évvel később levettem ezt a könyvet a polcról karácsony környékén, elolvastam, és ki kell jelentenem, hogy most már értem, miért szerették annyira. Mert ez tényleg csodálatos volt, tele szívmelengető, szívszorító, és reményt adó történetekkel. Imádom.

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése