MINIKRITIKA | Desmond Bagley - The Enemy (Oxford Bookworms)On a beautiful summer evening in the quiet town of Marlow, a young woman is walking home from church. She passes a man who is looking at the engine of his car. He turns round, smiles at her … and throws acid into her face. 
Then her father, the scientist George Ashton, disappears. And her sister, Penny, discovers that her husband-to-be, Malcolm, is a government agent. Why has Ashton disappeared, and why is Malcolm told to hunt for him? Who is George Ashton, anyway? 
And who is the enemy?
Mikor leérettségiztem előrehozottan angolból, a tanárom azt mondta, hogy angolórán nem kell a csoporttal együtt dolgoznom, de akkor olvassak angol könyvet. A sulikönyvtárban ezt az egy értelmeset találtam, ami viszonylag haladó szintű tudást igényel, szóval kikölcsönöztem. És ahhoz képest, hogy kötelező volt és nem érdekelt túlzottan, nagyon is tetszett.

A történet dióhéjban egy krimi, ami izgalmas, megdöbbentő események sorozatából áll. Lehet, hogy azért, mert ez az Oxfordos változat rövidített, de nekem nagyon gyorsan pörögtek a cselekmények, sosem unatkoztunk. Egyszer szeretném elolvasni a rendes, egész könyvet mert nagyon tetszett ez a kis összefoglalás. :)

Kedvenc idézetek

"And we lived happily ever after. At least, that's what would have happened in the old-fashioned kind of story we all used to read when we were children. But my story is different."

"A man must do something important in his life – something that people will remember."

"There is an old French saying: 'The man who finds a good son-in-law gains a son, but the man who finds a bad one loses a daughter.' Marry Penny and make her happy – but, for her sake, be a bad son-in-law."

"'Doesn't it worry you that you're marrying into such a mysterious family?' 
'I'm marrying Penelope, not her father,' I replied."

★★★★★★★★★★ (10/10)