Debora Geary: Modern boszorkány (Modern boszorkány #1)

Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt. 
Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.


Már akkor kívánságlistára repült nálam ez a könyv, mikor a Maxim kiadó szövegértési versenyében szerepelt, és elolvastam belőle az első két fejezetet, hogy részt vehessek a versenyben. Egyből beszippantott, hogy már az elején vicces és izgalmas volt.

Aztán az egész könyv a kezem ügyébe került, és hamar rá kellett jönnöm, hogy ez bizony ennyi volt. Jó indítás, jó humor, érdekesnek tűnő cselekmény... de szerintem nem elég. Nem elég az, hogy egy 364 oldalas regény mind a 364 oldala ugyanarról szól, hogy kiderítsék, Lauren boszorkány-e, vagy sem. Ez egy jó kezdés lett volna, de mikor rájöttem, hogy csak ennyiről szól az egész könyv, eléggé elkeseredtem. Ettől függetlenül rendületlenül olvastam, mert a jó humor az, ami előrevitte a történetet. Tetszett az ingatlanügynökös szál is, és a modern boszorkánykolónia ötlete is, de úgy érzem, lehetett volna több cselekmény ebben a könyvben, nem csak annyi, ami normál esetben pár fejezet erejéig lenne elég. Nagyon sajnálom, mert Geary humora tényleg fantasztikus és a szereplők is nagyon jól kidolgozottak.

Kedvenc idézetek

"Lauren: Egész ügyesen értékesítek ingatlanokat, és förtelmes spagettimártást tudok kotyvasztani. Azt hiszem, nagyjából eddig terjednek a különleges képességeim."

"Nincs szomorúbb annál, ha az ember egy chatszobában egymaga ül."

"Hála az égnek, hogy föltalálták a fülhallgatós mobiltelefont, gondolta búskomoran. Manapság már nem nagyon vonja magára a figyelmet az, aki az utcán magában beszél. Így az ő kis titka maradhatott, hogy a társalgást mindkét részről ő folytatta."

★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)