Nicola Yoon: Minden, minden

Nagyon ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok.

Alice Hoffman: Gyönyörű titkok múzeuma

A történet New York-ban játszódik a huszadik század mozgalmas első két évtizedében. Két nagyon különböző ember szenvedélyes, feszültségekkel teli szerelmi története.

Grady Hendrix: Horrorstör

Az Orsk kínálatában Balsak bölcsőktől kezdve egészen a Gutevol hintaszékekig minden szerepelt, amire „életszakasztól függetlenül bárkinek” szüksége lehetett. Koporsókat kivéve. Egyelőre.

Chuck Wendig: Halálmadarak

Miriam Black tudja, hogyan fognak meghalni. Csak azt nem tudja, ki öli meg őket.

Holly Madison: Lenn, a nyúl üregében

Ez a történet döbbenetes, eddig nem látott mélységekben mutatja be a Playboy-villa bizarr, belső világát és a titkait is annak a férfinak, akinél a villa kulcsa van.

Havi összefoglaló 19. - Április

Havi összefoglaló
Április

Ezekről írtam áprilisban:
  • A. M. Aranth - Cleadur - Dobszó a ködben (Holdárnyék #1)
  • Scarlett Rose - Cruel plan for the brat (Taboo Forbidden Pregnancy #1)
Igen, csak ennyiről, elég gáz..:D:D

A hónap értékelései:

 (0/10) - 1
« (1/10)
«« (2/10)
««« (3/10)
«««« (4/10)
««««« (5/10)
«««««« (6/10)
««««««« (7/10)
«««««««« (8/10)
««««««««« (9/10) 
«««««««««« (10/10) - 1

A hónap recenziós beszerzései






A hónap vételei




















A hónap cseréi








Egyéb

A Tarandus kiadó nyereményjátékán nyertem

Book Blogger Challenge Day #4


Sziasztok! Úgy döntöttem, hogy én is megcsinálom a 15 napos Book Blogger Challenge-et, amit már több külföldi blogon is láttam. A dolog lényege, hogy minden napra van egy kritérium, amire kell válaszolni/ami alapján bejegyzést kell írni. Nekem ez nem egybefüggő 15 nap lesz, mert vannak előre ütemezett bejegyzések is (keddi top10, Showcase Sunday, stb.), de minden szabad, nem állandó rovatos napra lesz egy kérdés. :)


Keddi Top10 82. - Top10 Dinamikus Duó

Top10 Dinamikus Duó
avagy olyan párok a könyvekben, akik remekül összepasszolnak mind a szerelemben, mind például a munkájukban vagy a csatatéren is.


  1. Pikk + Fakó (Razorland)
  2. Yelena + Valek (Méregtan)
  3. Kira + Samm (Partials)
  4. Sophiel + Elijah (Összetört Glóriák)
  5. Machiel + Harald (ÖG)
  6. Katniss + Peeta (Éhezők Viadala)
  7. Pressia + El Capitan (Tiszták)
  8. Tris + Tobias (Beavatott)
  9. Bella + Edward (Alkonyat)
  10. Tonks + Remus (Harry Potter)

Book Blogger Challenge Day #3


Sziasztok! Úgy döntöttem, hogy én is megcsinálom a 15 napos Book Blogger Challenge-et, amit már több külföldi blogon is láttam. A dolog lényege, hogy minden napra van egy kritérium, amire kell válaszolni/ami alapján bejegyzést kell írni. Nekem ez nem egybefüggő 15 nap lesz, mert vannak előre ütemezett bejegyzések is (keddi top10, Showcase Sunday, stb.), de minden szabad, nem állandó rovatos napra lesz egy kérdés. :)


Showcase Sunday #34

Tudom, hogy vasárnap kellett volna megjelennie ennek a bejegyzésnek, de nem tudtam eldönteni, mi legyen vele, sajnálom. Szóval a lényeg, hogy gondolom mindenki tudja, most hétvégén volt a Könyvfesztivál, és ott vettem néhány könyvet. De nem tudtam eldönteni, hogy a Showcase Sunday-ben csak bemutassam a könyvfesztes beszerzéseket vagy pedig írjak teljes élménybeszámolót. Így most csak megmutatom a beszerzéseket, aztán majd eldöntöm, hogy írjak-e beszámolót a pesti utamról. Feleslegesen nem fogom fárasztani magam, ha senkit nem érdekel, egyrészt mert elég hosszúra sikeredne, másrészt meg túl intim, túl személyes élmény volt ahhoz, hogy elmeséljek mindent, ha tudom, hogy senki nem olvassa. :)

Új albummal készül a Peet Project!

A nemzetközi hírű magyar jazz-pop csapat nem hagyja magát, a fiúk vadiúj lemezükkel még tovább emelnek a téten.

És egyúttal azt állítják: tudják a megoldást az emberi kapcsolatokat és társadalmat érintő problémákra. Sorban negyedik, „Love” című stúdióalbumuk a szeretet és szerelem jótékony felhasználását hirdeti, amit élőben június 6-án az A38 Hajón funkiznak el nekünk.

Nézd meg a „Love” EPK videóját itt:

A Peet Project zenéjét a funk, soul és jazz-pop zene hazai kedvelőinek nem kell bemutatni. Az Amerikát kétszer is nagy sikerrel megjárt banda hangzásának különlegessége, hogy abban az ének és a hagyományos szólóhangszerek – szaxofon, billentyűk – mellett a hegedű is főszerepet kap.

A június 6-án az A38-on élőben is debütáló új album a Peet Project negyedik lemeze, amely a csapat talán eddigi legkomplexebb munkája. A korábbiakhoz képest még több energia és több ének jellemzi az új korongot, amit már most soha nem látott pozitív visszhang övez a tengerentúlon. „A »Love«-ot épp hogy megkapták az amerikai rádiók, de máris a legtöbbet játszott album lett. Azért vagyunk különösen hálásak, mert soha nem tudtuk volna elérni ezt a mérföldkövet, ha nem kapunk ennyi szeretetet a hazai rajongóktól, hiszen itt élünk és alkotunk” – nyilatkozta Ferencz Péter (Peet), a csapat frontembere az új lemez kapcsán.

A dalszövegek a „love” szó különböző aspektusait – szeretet, a szerelem lelki és testi oldala – járják körbe, Peet megfogalmazásában „arra összpontosítva, hogy a szeretet a megoldás mind az emberi kapcsolati, mind társadalmi problémákra. A szeretet pedig nem csupán érzelem vagy pillanatnyi hangulat, hanem egy döntés, amely áldozatokkal jár együtt. A szeretet minden harc győztese.”
Természetesen a koncertet lemezdedikálás és közönségtalálkozó követi a helyszínen.

Cover Crush Saturday #10 - Sárga

Book Blogger Challenge Day #2

Sziasztok! Úgy döntöttem, hogy én is megcsinálom a 15 napos Book Blogger Challenge-et, amit már több külföldi blogon is láttam. A dolog lényege, hogy minden napra van egy kritérium, amire kell válaszolni/ami alapján bejegyzést kell írni. Nekem ez nem egybefüggő 15 nap lesz, mert vannak előre ütemezett bejegyzések is (keddi top10, Showcase Sunday, stb.), de minden szabad, nem állandó rovatos napra lesz egy kérdés. :)

Book Blogger Challenge Day #1


Sziasztok! Úgy döntöttem, hogy én is megcsinálom a 15 napos Book Blogger Challenge-et, amit már több külföldi blogon is láttam. A dolog lényege, hogy minden napra van egy kritérium, amire kell válaszolni/ami alapján bejegyzést kell írni. Nekem ez nem egybefüggő 15 nap lesz, mert vannak előre ütemezett bejegyzések is (keddi top10, Showcase Sunday, stb.), de minden szabad, nem állandó rovatos napra lesz egy kérdés. :)



Könyvfesztiválos bevásárlólista








Nos úgy alakult, hogy életemben először én is ott leszek a Könyvfesztiválon, amitől már rendesen be vagyok sózva. Ebben a bejegyzésben azokat a könyveket mutatom meg, amiket biztos, hogy megveszek; amiket talán beszerzek; és amikből kérni fogok recenziós példányt a Könyvfesztiválos megjelenések közül.

Keddi Top10 81. - Top10 legrosszabb karakternév ÚJRA

Top10 legrosszabb karakternév ÚJRA
már volt egy ilyen bejegyzés, de ezek új nevek. :)
szubjektíven


  1. Folt Cipriano (Csitt, Csitt)
  2. Havas Jon (Trónok Harca)
  3. Cortez (Szent Johanna Gimi)
  4. Daenerys Targaryen (Trónok Harca)
  5. Jericho Barrons (Tündérkrónikák)
  6. Clary Fray (Csontváros)
  7. Szilkó (Akkor szakítsunk)
  8. Szánkó (Akkor szakítsunk)
  9. Tucker Avery (Angyalsors)
  10. Petyr Baelish (Trónok harca)

"Az írás az életem, a kardvívás a hobbim, a zene a szenvedélyem." - Interjú A. M. Aranth-tal, a Dobszó a ködben szerzőjével



Mond valamit nektek az, hogy Cleadur? Esetleg ismerős az a név, hogy Amy Soleil? Vagy emlékeztek egy bizonyos helyre, ahol folyton köd gomolyog és a városka tábláján ez áll: Moonshadow? Ha igen, jó helyen jártok, ha pedig nem, akkor is, hiszen most megismerkedhettek egy fiatal, végtelenül tehetséges feltörekvő íróval, aki mindezt megteremtette. Hölgyeim és uraim: A. M. Aranth!


Showcase Sunday 33.

Cover Crush Saturday #8 - Fekete

A. M. Aranth: Cleadur - Dobszó a ködben (Holdárnyék #1)

Amy Soleil élete nem egyszerű.

Nem elég a kamaszkor nehézségeivel vívott, nyomasztó állóháború, az is megkeseríti életét, hogy szinte évente új városba költöznek, új iskolákban kell bizonyítania.

Viszont azzal, hogy nem elég talpraesett, senki sem vádolhatja: amikor valami titokkal vagy rejtéllyel találkozik, azonnal fejest veti magát a megfejtésébe.

Moonshadow viszont, ahol idén kikötöttek, igazán különleges hely: az iskola ódon kastélyra emlékeztet, szinte mindig fenyegető köd gomolyog csipkés tornyai között, a portás kardot visel, az igazgató leginkább egy hatalmas, fekete pókra emlékeztet, eltűnik egy közkedvelt tanár… Sőt, még Amy szülei és nővére is máshogy emlékszik a múltra, mint ahogy az megtörtént, furcsa, sosem volt eseményekről és ismeretlen helyekről beszélnek. De legnagyobb örömére a lány hamar egy zenekar dobfelszerelése mögött találja magát, és végre bandájával a vágyott hírnév közelébe jut.

Amikor ijesztő, kék köpenybe burkolózó emberek kezdenek ólálkodni az iskola körül, akiknek valahogyan minden titokhoz közük van, Amy pedig rálel saját magára egy közösségi oldalon, újdonsült barátaival kockázatos nyomozásba kezd, hogy megtalálja az egyre sokasodó rejtélyek kulcsát… amíg még lehet.

Bizony, Amy Soleil élete egyáltalán nem egyszerű.

A Holdárnyék-sorozat első részével kezdetét veszi az izgalmas, az egész világon és történelmen átívelő kaland.

Cinderella BookTag

Celebrity Booktag

Keddi Top10 80. - Top10 angol nyelvű könyv, amit olvastam

Top10 angol nyelvű könyv, amit olvastam

  1. Kelly Oram - Cinder&Ella
  2. Non Pratt - Trouble
  3. Chris Carter - One by One
  4. Jen Campbell - Weird things customers say in bookshops
  5. Laura Wiess - Such a pretty girl
  6. Julianna Baggott - Fuse
  7. F. Scott Fitzgerald - The curious case of Benjamin Button
  8. Jodi Picoult - Where there's smoke
  9. Cecelia Ahern - Love, Rosie
  10. Alex Flynn - Lindy's Diary

TMI Tag - Bookish Edition



Már többször láttam ezt a taget, de a címe alapján mindig átugrottam. Hogy miért? Mert azt hittem, hogy a TMI rövidítés a The Mortal Insturments-et, vagyis A Végzet Ereklyéit jelenti. És most rájöttem, hogy nem. :D fail Azt jelenti, Too Much Information (túl sok információ). Ez a tag szintén Tashapolis csatornájáról van, és 50 kérdést foglal magába. Juhúú. *-*

Showcase Sunday 32.


Cover Crush Saturday #8 - Fehér

Can't Wait 18.

Rene Denfeld - Az elvarázsoltak
Kiadó: Fumax
Várható megjelenés: 2015. április 23.
A Fumax Irodalom sorozat szép sikerrel indult tavaly a Tolvajok tele című regénnyel. A Fumax Irodalom sorozat második kötetére, Az elvarázsoltakra még tavaly tavasszal figyeltünk fel, amikor az Amazon legjobb könyve lett márciusban. Azóta megnyerte a jelentős francia Prix irodalmi díjat és számtalan más díjra jelölték, rengeteg év legjobbjai listára került fel, illetve bejutott a Goodreads-en a legjobb 20-ba a fiction kategóriában (ami talán a legjelentősebb kategória) az év végi olvasói szavazáson. Bekerült az ALA (Amerikai Könyvtárak Szövetsége) Figyelemreméltó Könyveinek listájára, 2015-ös díjazottként, és esélyesnek tartják az idei Pulitzer-díjra való jelölésre is. 
Az elvarázsoltak csodálatos és megváltással teli első regény, melynek rideg világában találkozik a gonoszság és a mágia, Alice Sebold empátiája és líraisága és Stephen King sötét képzelőereje.





Katherine Applegate - Iván, az egyetlen
Kiadó: Maxim
Várható megjelenés: 2015. április 23.
Iván egy ezüsthátú hím gorilla, aki Amerikában él egy nagy bevásárlóközpontban, ő az attrakció. Barátai Stella, az idősödő elefánt, Bob, a kóbor kutya, és az esti műszakban takarító kislánya. Iván napjait festéssel tölti, ám csendes napjaik megváltoznak, mikor Stella beteg lesz, és a tulajdonos beszerez egy kiselefántot, Rubyt.






Josh Malerman - Madarak a dobozban
Kiadó: Fumax
Várható megjelenés: 2015. április 23.
Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött.
A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé.
Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve.
Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?

Twilight Tag

Már csináltam egy hasonlót, csak az a 30 napos kihívás volt. :)
Forrás: X